Σχετικά μ’ εμάς

Στην περιοχή των Ραχών, μόλις πέντε λεπτά από το πολυσύχναστο και γραφικό χωριό του Χριστού Ραχών, στη θέση Μπαρδάτο, ο χρόνος φαίνεται να αποκτά άλλο νόημα, ενώνοντας το χθες και το σήμερα σε ένα τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Σε ένα μαγευτικό κατάφυτο χώρο 56 στρεμμάτων μέσα στο δρυοδάσος όπου βρίσκεται το τοπικό, αιωνόβιο είδος βελανιδιάς, ο άργιος, πλατάνια αλλά και πολλά ακόμη είδη δέντρων, στη γαλήνη και την ησυχία του ορεινού τοπίου της Ικαρίας, σάς περιμένει ο φιλόξενος χώρος του Κτήματος Σπανού για να σας προσφέρει μια πολύπλευρη, ιδιαίτερη, βιωματική εμπειρία διακοπών, χαλάρωσης και ξεκούρασης με σύγχρονες ανέσεις και παροχές, αλλά και για να σας βοηθήσει στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης που ονειρεύεστε.

Την αρχική έμπνευση της ιδέας του χώρου είχε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Σπανός ο οποίος είχε το όραμα της συγκέντρωσης ολόκληρης της οικογένειας και των φιλοξενούμενών της για να μοιραστούν οι συγγενείς και οι αγαπημένοι φίλοι την εμπειρία της Ικαρίας σε ένα όμορφο και απείραχτο χώρο στη γενέτειρά του, μακριά από τη βουή της πόλης και τους αγχώδεις ρυθμούς ζωής. Αυτή την εμπειρία της οικογενειακής συγκέντρωσης σάς προσφέρουν σήμερα τα παιδιά του, η Κωνσταντίνα, o Γεράσιμος και ο Γιώργος, για να χτίσετε κι εσείς με τη σειρά σας τις δικές σας αγαπημένες στιγμές και τις πιο ευτυχισμένες αναμνήσεις για το μέλλον.

Ο καταπράσινος χώρος μας, έκτασης 56 στρεμμάτων σάς προσφέρει πληθώρα επιλογών για να απολαύσετε τη φιλοξενία μας, αλλά και να πραγματοποιήσετε μια εκδήλωση που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη σας για πάντα.

Η φιλοξενία μπορεί να γίνει στα 15 μοναδικής αρχιτεκτονικής πέτρινα δωμάτιά μας, με δυνατότητα διαμονής σε ολόκληρες πετρόκτιστες οικίες. Ο χώρος μας διαθέτει εκκλησάκι με μοναδικά ψηφιδωτά, πισίνα, άνετο χώρο κουζίνας και barbeque, κεντρικό καθιστικό, τραπεζαρία και εντευκτήριο με πέτρινο τζάκι καθώς και εξωτερικούς χώρους εκδηλώσεων με κατάφυτη αψίδα που μπορούν να εξυπηρετήσουν περί τα 1000 άτομα.

Στον αμπελώνα μας μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικές ποικιλίες ικαριακού οίνου σε συνδυασμό με μοναδικές γεύσεις τοπικής κουζίνας από βιολογικές αγνές πρώτες ύλες αλλά και να έχετε κι εσείς την εμπειρία του παραδοσιακού τρύγου.

Συνδυάστε τη διαμονή σας με την επαφή με την τοπική κουλτούρα, την παραδοσιακή μουσική και τον εκστασιαστικό ικαριώτικο χορό, τη γνωριμία με την τοπική κουζίνα με τους χαλαρούς ρυθμούς παρασκευής και κατανάλωσής της και κυρίως τις βιολογικές, ποιοτικές πρώτες ύλες, απαραίτητα συστατικά της περίφημης ικαριακής μακροζωΐας. Περιπλανηθείτε στο χώρο και αναζητήστε τον ζωογόνο ήλιο ή ξεκουραστείτε στην πυκνή σκιά των δέντρων, βρείτε τις αγαπημένες σας γωνίες με τραπέζια και ομπρέλες και νιώστε σαν στο σπίτι σας. Χαρείτε τη διαμονή σας με τους τετράποδους σας φίλους σε ένα απόλυτα pet friendly περιβάλλον.

Στο κτήμα Σπανού θα βρείτε τον ιδανικό χώρο για σεμινάρια και retreat, summer camp, ομαδικά ή εξατομικευμένα σεμινάρια ευεξίας. Ανακαλύψτε τη δημιουργική μαγειρική με τη διάσημη Ικαριωτίνα σεφ Νταϊάνα Κόχυλα, νιώστε την έκσταση και τη μαγεία ενός παραδοσιακού ικαριώτικου γλεντιού.